10 april 2014

Broccolisoppa

Jag har totalt snurrat in på broccolisoppa. Kan äta det nästan hur ofta som helst. Den ser visserligen blek och tråkig ut, men smaken är ljuvlig! Och så är det så enkelt att göra så det nästen blir barnsligt. Koka, ät och njut!

500-700 g färsk broccoli
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
Margarin
1 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl grädde
Salt
Socker
Vitpeppar
1 msk vitvinsvinäger
(ev  lite mjöl och vatten till toppredning om soppan blir blaskig)

Rensa och skär bort fula delar av broccolin, dela ner broccolin i mindre buketter. Skala och skär ner stammen i mindre bitar.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Fräs löken och vitlöken i margarin i några minuter. Tillsätt den delade stammen och fräs någon minut till.
Tillsätt broccolibuketterna och rör runt.
Häll på vatten och smula ner buljongtärningarna.
Koka några minuter tills buketter och stammar är mjuka.
Mixa soppan så den får en jämn konsistens.
Smaka av soppan med salt, vitpeppar, vitvinsvinäger och en nypa socker.
Gör en toppredning av lite mjöl och vatten om soppan är blaskig.
Rör slutligen ner grädden.


Inga kommentarer: