14 april 2014

Varm smörgåstårta

Ett enkelt och smarrigt vegetariskt recept som inte alls är så skumt som det låter. Det enda som tar lite tid är att finhacka de tre grönsakerna. Annars är det lekande lätt.

2 paprikor
200 g färska champinjoner
½ purjolök
margarin, smör eller olja
2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
salt
svartpeppar
3 skivor hönökaka
2-3 tomater
1-2 dl riven ost
oregano

Finhacka paprikorna, champinjonerna och purjolöken. Bryn i stekpanna och koka ur all vätska. Tillsätt crème fraiche eller turkisk yoghurt. Smaksätt med salt och peppar och låt allt koka ihop en stund.

Lägg en skiva bröd på bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg på hälften av stuvningen på brödet. Lägg en skiva bröd till ovanpå. Bred på det sista av stuvningen och lägg på det sista brödet.

Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå tårtan, strö över den rivna osten och toppa med oregano.

Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter tills osten är smält.


Inga kommentarer: