19 september 2014

Filmjölksbröd

Jag fick ett par recept av tjejpolaren på bröd som bakas utan jäst. TACK så jättemycket! Godaste bröden på länge. Jag förstår verkligen att hon snurrat in på sådant bröd. MUMS! Enkelt och lätt att baka på morgonen också då brödet inte behöver jäsa något.

2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1 dl russin (eller aprikoser, fikon, katrinplommon)
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk
0,5 dl flytande honung
0,5 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör ner filmjölk, honung, sylt. Klicka ner smeten  i en avlång smord bakform (1,5 l ). Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp ut brödet och låt svalna under bakduk.


Inga kommentarer: