06 november 2014

Sötstark senap

Matutmaningen går framåt. Igår blandade jag till egen sötstark senap. Ville vänta med att lägga upp tills den fått mogna lite i kylen. Men nu är den klar, fullt ätbar och god! Tycker det är fantastiskt att det går fortare att röra ihop egen senap än att åka till affären för att handla (om man har ingredienserna hemma vill säga). Nästa gång ska jag dock testa att använda flytande honung istället, och även krydda med lite kanel.

1 dl vatten
2 dl strösocker
0,5 dl honung
1 dl Colmans senapspulver
1 msk finkrossat brunt senapsfrö
1 tsk vitvinsvinäger (gärna äppelcidervinäger)

Blanda vatten, socker och honung i en kastrull. Värm sakta under omrörning tills sockret löst sig och låt svalna. När sockerlösningen är ljummen rörs senapspulvret, senapsfrö och vinäger ned. Häll upp på burk och låt mogna något dygn i kylen.


Inga kommentarer: