11 juli 2015

Gigantiska saccosäckar

Ibland får vi lite udda uppgifter på jobbet. Detta är ett sådant uppdrag. Två saccosäckar på 4 kvm var och en saccosäck på 25 kvm av presenning skulle fyllas med frigolitkulor.

Vi kom ganska snart fram till att vi behövde hänga upp dem på något sätt för att kulorna skulle kunna rinna ner på bästa sätt. Att hänga upp på willen med hjälp av en bambustav, kom vi snart fram till var en dålig idé.

Men att använda ett dräneringsrör och fasttejpad plastsäck visade sig vara ett smidigt sätt för att få ner kulorna i "säcken".

Såhär fick vi säckarna. Fint hopvikta.

Det var mycket smidigare att sätta fast säckarna i pallstället i garaget och klättra upp och fylla därifrån.

Och kulorna fick vi i säckar... Stora säckar med statiska frigolitkulor...

De små saccosäckarna gick ändå ganska fort att fylla... men så blev det den storas tur. Vi stod nästan en hel dag och fyllde från två sidor.

Färdigfylld!

Och stor blev den

Och maskinhallen var full av dessa plastiga, statiska, lätt flygande frigolitkulor. (De finns fortfarande överallt!)

Här är de alla tre. Kan säga att det inte var någon av våra kollegor som trodde på att de skulle få ligga hela på stan och användas så som de är tilltänkta.

De blev ganska fina på plats på stan

Den stora däremot var ganska bökig att få ut från maskinhallen så den var skittung och större än själva porten.. hmm, tänkte inte på det.. *fniss* Men det löstes genom att en lyktstolpe skövs in under kudden och sedan fästes med stroppar på två pallgafflar. Och ut kom den.

Vidare fick den lyftas upp på lastbil för att kunna fraktas ut på stan.

Asså, förstå vad stor denna "saccosäcken" är. Och hur otroligt många frigolitkulor den innehåller. Fatta vilket sjukt arbete!

Och som vi alla trodde så fick den inte vara ifred från skadegörelse speciellt länge. Så i två veckor fick den ligga innan den var så trasig så att det låg kulor över halva stan. Det ringdes till och med in till radion och stadsborna undrade vad som hade hänt på kanaltorget och vad det var för något som låg där. SJUKT mycket kulor!

Tänk en vindpust i det där.... Har det snöat? Nej, det är bara thn stad som haft ute gigantiska saccosäckar ett par veckor. Kan vidare meddela att ett par kollegor gjorde en nål av en spik och sydde ihop skärsåren med murarsnöre. Så nu finns den ute igen för allmän användning över helgen. Ska bli intressant att se om den får vara ifred då.

Inga kommentarer: