07 september 2011

Baconlindad köttfärslimpa

Lite annorlunda, men riktigt god köttfärslimpa!

Recept

500 g nötfärs
3 skivor vitt formbröd, utan kanter
1 dl grädde
1 burk krossade tomater, 400 g
1 gul lök, hackad
1 morot, grovriven
2 vitlöksklyftor, pressade
1 ägg, uppvispat
1 dl persilja, hackad
1 msk worcstershiresås (soja)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 pkt bacon

Smula brödet i en bunke, häll på grädden och blanda. Blanda nötfärsen med brödet och tillsätt alla övriga ingredienser utom baconet.

Täck botten och sidor, på en avlång bakform som rymmer 1 ½ liter, med bacon. Låt baconskivorna hänga över kanterna.

Fyll formen med nötfärssmeten och vik över baconet till en fast rulle. Vänd formen på en liten ugnsplåt med kanter, ta bort formen och baka färsrullen i mitten av ugnen 1 timme. Ös rullen med skyn som bildas några gånger under stektiden.

Tag upp rullen på en skärbräda. Skär den i skivor med en vass kniv och servera den varm med kokt potatis och tex sockerärtor, minimajs och haricots verts.

Inga kommentarer: