Hittade ett recept i en tidning på att man kan sylta kantareller. Jag med min nyfikenhet var såklart tvungen att prova. Det blev faktiskt inte så tokigt. Inte så dumt att använda de små gula kantarellerna till detta, dom som annars nästan försvinner när man steker dom. :)
Recept
1 liter rensade kantareller
1 tsk salt
1-2 fäska chilifrukter
1 tumstor bit färsk ingefära
2 kanelstänger
2 lagerblad
2 dl av kokvattnet
1 ½ dl socker
1 dl ättiksprit, 12%
1. Lägg svampen i en kastrull och häll på vatten så det täcker svampen till hälften. Häll på saltet och låt sjuda i 10 minuter. Spara 2 dl av kokvattnet.
2. Varva svampen i väl rengjorda burkar tillsammans med chili, skivad ingefära, kanel och lagerblad.
3. Blanda ihop det sparade kokvattnet med socker och ättika och häll det över svampen. Låt svalna i kylen. Den håller i minst 2 veckor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar