07 september 2011

Samverkansresa med gubbarna på jobbet

Jag har varit iväg på min första "samverkansresa" med jobbet. Det var studiebesök och massa god mat, övernattning på hotell, en liten tävling och fest såklart! Riktigt kul resa faktiskt. :)

Vi startade kl 7 på morgonen från jobbet. Alla fick varsin papperspåse innehållande godis, tävlingsformulär och information om uddevalla. ^^Efter frukostbuffé åkte vi vidare till Kumla för att titta på en konstgjord sjö som dem hade byggt. Men det som dem flesta tyckte var mest intressant var när vi åkte förbi det ENORMA Kumla-fängelset.. haha!Tanten som guidade oss genom Kumla berättade att hon bor uppe i detta vattentornet. Ganska cool lägenhet det måste vara ändå! :DEfter att ha käkat god mat så åkte vi vidare till örebro där vi fick våra rum på Scandic Hotell. Där gjorde vi oss i ordning, drack ett par cider och gjorde oss hemmastadda på rummet. Jag och Jenny delade rum och jag spred mina saker över hela rummet!

Sen var det dags för middag på Örebro slott, och på vägen genom örebro centrum får vi syn på en gigantisk skrevande kanin på torget. Kunde inte låta bli att ta kort på den. :)Väl inne på slottet fick vi finfin mat. Grillspett med oxkött med massa goda tillbehör. Jag tog ett glas vitt till det hela. Herre vad mätt jag blev på den supergoda maten!Örebro slott blev lite suddigt när jag skulle ta kort. :/Vi ville ju så klart passa på att festa till när vi var iväg hela arbetarstaben, så vi som gick först hittade en Irländsk pub på tillbaka vägen. En cider satt inte helt fel! ;)Resten av gängen blev också inropade på puben när de var på väg tillbaka. Tillslut satt vi allihopa där och hade trevligt. :)Men alkohol är dyrt på krogen om man går på kommunalarbetarlöner, och vi hade mer alkohol på hotellet, så vi gick tillbaka dit för att dricka mera. På vägen till hotellet får vi syn på lite mer av Örebros humoristiska konst. Här i form av en gubbe som ligger och spyr i en blomsterurna. Det fanns även nån gubbe som hängde i en lyktstolpe och nån gubbe som sov utanför gallerian. :)Väl på hotellet så blev det lite fest på några kollegors hotellrum. Jag hade med mig min kära lilla högtalare och stod för musiken på rummen. Efter ett tag gick vi ner mot hotellts bar och festade vidare där. Vid detta laget hade många av mina medarbetare fått i sig mer än tillräckligt! ;) Vi hittade i alla fall ett piano och tvingade Robban att spela där en stund. Vips stod halva arbetsstyrkan runt pianot och skrålade ikapp. Några ställde sig till och med och dansade. :)Folk droppade av allt eftersom och jag själv kom i säng först vid 4 på morgonen. Då var jag redig i gasen och somnade som en stock direkt jag kom till rummet.
Det var inte riktigt lika kul dagen efter dock. Hotellfrukost tvingade jag i mig när jag fortfarande var påverkad.
Vi åkte till Örebro stadsbyggnad och satt och lyssnade på en föreläsning. Jag måste erkänna att huvudet sprängde och jag sov sista kvarten. xD

Men sen fick vi mat i Örebros vattentorn "svampen". Inte för att jag fick i mig så mycket, men det gjorde gott för välmåendet.När vi väl var på väg hem igen så fick vi veta resultaten på tävlingen. Det var en tävling som gick ut på att man skulle lista ut namn osv. Jag och Jenny hade löst det ihop (det var fler som hade arbetat tillsammans), och problemlösare som vi är, och kompletterar varandra väldigt bra så visade det sig att vi hade fått mest poäng! :D Och eftersom det inte gick att dela på förstapriset så drog dom lott om vem som skulle vinna. Och det blev jag. :) Jag vann ett pressentkort på 500:- för att kunna ta en bussresa nån gång inom en 5-årsperiod. En trevlig resa som jag gärna åker på igen! :)

Inga kommentarer: