22 december 2014

Rödbetssallad

Fick idén här om dagen av en vän att göra egen rödbetssallad. Så det fick det bli. Den smakar helt okej än så länge, men den måste mogna lite i kylen innan smakerna satt sig ordentligt. Lätt som en plätt även det här. Och extra kul blev det eftersom att jag odlat löken och rödbetorna själv. Och majonnäsen och senapen har jag gjort själv. TJOHO!

600 g (ca 360 g avrunnen vikt) inlagda rödbetor
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche eller matyoghut
0,5-1 msk senap
3 krm salt
1 krm mald svartpeppar
1 liten rödlök
2 röda äpplen


Låt betorna rinna av. Blanda majonnäs, crème fraiche, salt och peppar i en bunke. Smaka av med senapen, styrkan på senapen kan variera mellan olika sorter. Hacka lök smått, skala och dela ner äpplen i små bitar, blanda ner lök och äpplen i bunken. Dela ner betorna i små bitar och blanda ner även dem. Blanda tills salladen blir fint rosa. Lägg över salladen i en burk och låt den mogna minst några timmar i kylen innan servering.



Inga kommentarer: